dissabte, 18 de desembre del 2021

EN PATUFET!!

Dimecres, 15 de desembre, tots els infants del cicle vam anar a l'auditori Barradas a veure l'obra musical "En Patufet" el nen més petit de la literatura infantil i juvenil.


Aquest conte popular explica les aventures del jove Patufet, un nen tan petit com un cigró. La història mostra la importància de la col·laboració i dóna un missatge de confiança als més petits. Enfront dels errors no cal tirar-se cap endarrere, sinó tenir capacitat de decisió i resolució de problemes!Aquest és el resum de la història...

Una vegada hi havia un nen que creixia feliç, sa i fort, però que tenia alguna cosa que el distingia dels altres nois de la seva edat: era tan petit com un cigró. Ningú sabia el seu veritable nom perquè tothom el coneixia com Patufet.
Era un nen llest i espavilat que s'havia guanyat la confiança dels seus pares. Els dos sabien que era molt responsable, així que de tant en tant, li deixaven anar a fer un volt pel poble o fer algun encàrrec.

 A en Patufet li encantava ajudar en tot el que podia! Això sí: a causa de la seva mida, mentre anava pel carrer sempre cantava perquè la gent s'adonés que estava a prop. Fins que un dia la seva mare li va deixar portar una cistella amb menjar al seu pare, però mentre Patufet anava pel camp, va començar a ploure. 

En veure el temps, el petit es va amagar darrere d'una col. Llavors es va adormir i no va veure arribar al bou que s'ho va menjar. Els seus pares com que no el trobaven, es van espantar i el van anar a buscar.
 -¿On ets Patufet? –cridaven els seus pares.
 -A la panxa del bou, on no neva ni plou! 

Llavors els pares li van donar menjar i menjar, fins que el bou ple, es va tirar un pet i va expulsar a en Patufet.

Finalment tota la família van viure feliços per sempre!!

Aquí us deixem uns petits vídeos...
2 comentaris: